Loggboken

Detta är loggboken där Vilda skriver ner sina iakttagelser, och även sina tankar och känslor.

27 maj

Utan framgång

Idag red vi runt i timmar utan att hitta en enda liten benstump. Utmattade red vi hem för att rapportera till Nic, som inte blev särkilt uppiggad av nyheterna. En bra nyhet är däremot att vi snart har dokumenterat hela dimmornas dal på kartan. Nu är jag ett steg närmare min dröm, expeditionen till frusna dimmornas dal. Om jag fick stanna där en längre tid så skulle jag kunna få tag på många fler prover, och undersöka de konstiga signalerna som jag fick in på radarn förra veckan.

Tyvärr så kommer det snart inte gå att rida ut på isen längre. Sommarvärme från Silvergladetrakterna väller in över bergen och höjer temperaturerna. Detta leder till att isen på sjön blir tunnare, och snart nog inte tillräckligt tjock för att hålla uppe en häst.


28 maj

PRovtagning

Dagens forskning ägnades åt att ta prover vid Den gömda dinosaurien och ännu en gång fastställa att den är av den utdöda arten Liopleuredon. Tyvärr ställde Urd till det för oss genom att "råka" trampa på den ömtåliga borren så att den gick i tusen bitar och vi blev tvungna att rida hem för att leta upp en ny. Självklart visade det sig att vi inte hade några fler, och en ny behövde beställas från A.A.E.s lager i Jorvik City. Kort sagt så blev det ingen tid över för egna undersökningar.

29 MAj

En ny upptäckt

Halva dagen gick åt till att ta de sista proverna, så efter lunch hann jag och Urd bara med en kort visit vid de varma källorna. Vi hittade några intressanta saker, men det mest spektakulära var en liten vit kristallskärva som låg begravd i leran. Den verkar pulserande och laddad med en inneboende kraft...

30 maj

Detta är en underrubrik

Idag gav Nic mig snällt nog ledigt från de dagliga sysslorna, och jag kunde tillbringa dagen i Dimmornas dal. Jag har under de senaste veckorna fått in konstiga signaler på min radar. Enligt den så ska det finnas ett hålrum i nordvästra delen av dimmornas dal. Jag undersökte hela dagen utan framgång, allt jag hittade var annorlunda formade isblock och solida väggar.

Hemsidan är skapad med